divendres, 9 de maig del 2014

Homosexuals, els invisibles del futbol espanyol


Aquesta notícia parla sobre la por d’admetre l’homosexualitat en els clubs de futbol. Com diu el text: “si ho ets, calla!”. Avui en dia, la gent encara continua pensant que el futbol és un esport d’homes, on els gais els consideren efeminats i que no encaixen en la masculinitat que se li suposa el futbol. Cada vegada, hi ha més gent que dóna suport a fer campanyes institucionals de clubs o federacions per acabar amb els prejudicis que molta gent té encara.

En aquest article podríem destacar un element principal que el caracteritza com a notícia conflictiva: l’homofòbia: l’odi o la forma de pensar o mirar malament a aquelles persones que estimen d’altres del seu mateix sexe.

· Actors: la gent aficionada al futbol que els critica

· Víctimes: jugadors de futbol

· Causes: prejudici que perdura en moltes mentalitats

· Conseqüències: cada cop hi ha més campanyes, que volen ajudar a tots aquests futbolistes, en aquest cas, a sortir de l’armari.

Jo crec que no s’ha de jutjar malament aquella gent que té una forma de pensar i veure el món diferent a la nostra. Ser homosexual, no comporta cap mal cap a ningú, hem de respectar i tractar amb tota normalitat aquella gent que ho és. Ja que hi ha molta gent que reprimeix els seus sentiments, amagant-se, per por del què els altres puguin pensar; per això crec que és molt important començar a obrir la nostra ment i acceptar que cada vegada l’homosexualitat, és una opció més corrent en el nostre entorn.

Mariona Àvila i Tintoré
4t ESO A

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada