dimarts, 14 de febrer del 2012

Uganda debatrà en el seu parlament la pena de mort pels homosexuals


Un projecte de llei a Uganda està contemplant la pena de mort per als homosexuals que siguin “reincidents”. Aquest fet ha provocat dures crítiques internacionals. A més molts dels donants internacionals han amenaçat en tallar el finançament del país en cas que es convertís en llei això. La homosexualitat té molt mala fama als països africans, ja que es considera un mal costum europea. La homosexualitat és il·legal en 37 països africans i pocs africans confessen la seva tendència sexual per por d’anar a la presó o perdre el seu treball.

Els actors d’aquest conflicte són el govern d’Uganda, els partís homòfobs i varis grups parlamentaris, per altra banda els governs internacionals també són actors que intenten ajudar als homosexuals. Les víctimes són els homosexuals. Les causes d’aquest conflicte són la mala fama de la homosexualitat a Àfrica, ja que està molt mal vist. No s’estan garantint els drets i les llibertats humanes fonamentals.

Jo opino que aquesta llei de pena de mort per als homosexuals és una llei horrible, els homosexuals tenen els mateixos drets que els altres, i són iguals. No tindria que ser il·legal. És per això que els països internacionals han de treballar per fer veure la realitat de la situació.

Sara Sicluna 4t-D

7 comentaris:

  1. Les persones poden o no poden estar d’acord amb la homosexualitat , fins aquí tot bé però el que em sembla vergonyós és que per la seva tendència sexual se’ls tingui que matar, torturar o provocar-hi qualsevol mal tant físic con psicològic.
    Es una falta molt greu als drets humans ja que totes les persones tenen el mateix valor davant qualsevol altre.
    Els actors son el mateix govern , que deixa que les víctimes (el poble) pateixin aquest tipus d’aberracions.

    Antonio Pérez, 4t D
    Gisela vicien
    Laura fornieles
    Ting ting He

    ResponElimina
  2. Les causes d’aquest són l’homofòbia i la discriminació pels homosexuals que hi ha a la majoria dels països de l’Àfrica i zones d’Àsia, com per exemple a Uganda.
    Les víctimes d’aquest conflicte són, clarament, els homosexuals que pateixen aquestes repressions tant fortes que, fins i tot poden arribar a ser condemnats a mort.
    Els actors d’aquest conflicte són el governs d’Uganda, els partits d’ideologia homòfoba i varis grups parlamentaris. També es poden considerar actors els països que intenten ajudar als homosexuals i a fer respectar els seus drets com a persones.
    Sara Sicluna, Andrea Sillero, Clara Sauri, Fabio Pedaso

    ResponElimina
  3. Els africans cruen que els que són homosexuals no tenen els mateixos drets que ells. Volen aprovar la pena de mort per als homosexuals pel simple fet de ser-ne.
    Els actors d'aquest conflicte són el govern d' Uganda i els governs internacionals que intenten ajudar als homosexuals.
    Les víctimes són els homosexuals que no tenen dret sobre la població.
    Les causes d'aquest conflicte són les ideologies religioses que tenen els africans i la política que aquests tenen. Per això les conseqüències són la possible aprovació de la pena de mort per als homosexuals.

    Nacho Planas, Christopher Albornoz, Álvaro José Hernando, Víctor Losilla

    4t D

    ResponElimina
  4. En aquesta notícia el govern, els grups homòfobs i varis grups parlamentaris són els actors d’una gran injustícia que afecta als homosexuals.

    Ens parla dels errors que en el segle XXI encara són vigents com la pràctica de la homofòbia per part del govern d’Uganda.

    Tothom té dret de pensar o fer el que vulgui, mentre no molesti o faci mal algú. Els homosexuals els estan prohibint aquest dret i el de llibertat d’expressió. La homosexualitat hauria d’estar protegida per la llei i no prohibida. Això demostra que no es respecta a la gent pel que és sinó pel que pensa o fa.


    Ariadna Aguado, Eva Gallego, Andrea Martinez i Lydia Ye.

    ResponElimina
  5. Nosaltres creiem que les victimes del conflicte són els homosexuals, els actors són el govern homofob i els altres partits homofobs.

    La causa del conflicte és que la homosexualitat a Uganda i als països africans en general, està prohibida i per altre banda els drets humans no es respecten ni estan garantits en general.

    Opinem que la pena de mort es una pena que no s'hauria d'aplicar en cap dels casos sigui contre el delicte que sigui, i molt menys en contre de persones homosexuals.
    Nil, Laia, Naiara, Lorena, 4D ESO

    ResponElimina
  6. Els actors són els partits polítics i una gran part de la població homòfoga, les víctimes són els homosexuals. La causa és la mala fama que tenen els homosexuals desde sempre, i per tant hi ha una falta de drets humans i bulneran els drets i llibertats, ja que tothom és lliure d'estimar a qui vulgui, en essència és respectar els que pensen diferent, s'ha de viure amb tolerància.

    ResponElimina