dilluns, 21 de maig del 2012

El consell de Seguretat de l’ONU condemna l’atac contra els “cascos blaus” a la RD del Congo

El Consell de Seguretat de l'ONU ha condemnat avui “en els termes més enèrgics” l'atac contra un equip de la Missió de l'ONU per a l'Estabilitat del Congo (Monusco) en el qual van resultar ferits almenys onze “cascos blaus” paquistanesos a la província de Kivu del Sud.

Els actors són una milícia may-may d’autodefensa de la zona anomenats Mutomboki Raia això és el que creu el portaveu de l’ONU. Les víctimes són els onze ferits “cascos blaus” paquistanesos a la provincia de Kivu del Sud. Les causes d’aquestes morts son els enfrontaments entre soldats de la RDC i els ex-rebels seguidors de Basco Ntaganda integrats en l’exèrcit, això ha provocat la fugida a Ruanda de més de 5000 persones. La RDC està en un procés de Pau des de la Segona Guerra del Congo (1998-2003).

Creiem que està be que l’ONU condemni a un grup que es dedica a matar a la gent per un conflicte perquè les coses no es solucionen sempre matant a la gent.

Laura López Gambin i Andrea Jean Ruiz (4t E ESO)

enllaç: http://www.larazon.es/noticia/382-el-consejo-de-seguridad-condena-ataque-contra-cascos-azules-en-rd-congo

6 comentaris:

  1. No creiem que la violència sigui la solució. Podrien intentar parlar amb els dos bàndols i arribar a algun pacte i així aconseguir menys víctimes.

    Carla Folch i Cèlia Rodriguez

    ResponElimina
  2. Els actors d'aquest conflicte són la milícia d'autodefensa de la zona
    i les víctimes són els onze ferits dels "cascos blaus". S'hauria de
    produir un desarmament de la població per tal que l'ús d'armes no
    estigués a l'abast de tothom.
    Creiem que si el país fos una democràcia sòlida i consolidada es
    trobarien maneres no violentes de solucionar aquest problema intern.

    ResponElimina
  3. Els actors d’aquest conflictes son la milicia d’autodefensa i les victimes son els ferits “cascos blaus”.I la nostra opinio es que s’haria de produir un desarmament a la població per tal de no tindre una desgracia en aquest cas han sigut onze ferits pero alomillor podrien ser onze victimes mortals.

    ResponElimina
  4. Els actors del conflicte son els integrants del consell de l'ONU, el govern de la RD del Congo i la mílicia Mutomboki Raia. Les víctimes d'aquest conflicte son els ferits i morts que pertanyen als cascs blaus de l'ONU.

    Els mai-mai es financien mitjançant els robatoris, els tràfics d'influencia i la venta d'armes.

    Les causes d'aquest conflicte son principalment la segona guerra del Congo, els mai-mai que poden haver assesinat els cascs blaus van ser creats per resistir la invasió de les tropes de Ruanda, i per dedicar-se al robatori i saqueig dins la zona desvastada. Encara que hi ha un acord que indicava el final de la guerra, els Mai-mai continuen tenien molt poder a la zona.
    Crec que els cascs blaus mereixen tot el respecte i la consideració de tot el Mon, i un atac contra ells ha de ser considerat un atac contra la pau i l'estabilitat. Crec que els cascs blaus mereixen més consideració, més seguretat i crec que cap mílicia els hauría d'atacar.



    Pablo Fernández, Adrià Julià, Pau Juan, Enric Mallart i Víctor de Pablo (4tE, 2011-2012)

    ResponElimina
  5. L'opinió del portaveu de l'ONU es que els actors son una milícia may-may d'autodefensa.
    Les víctimes són tots els "cascos blaus" ferits, i les causes dels morts que hi ha hagut són els diversos enfrontaments entre soldats de la RDC i els ex-rebels.

    Estem d'acord en que l'ONU condemni a aquest grup de persones, ja que les coses no se solucionen matant, hi ha moltes altres maneres molt més eficients.

    Amanda Galán i Lucía Josa
    4rt E

    ResponElimina