diumenge, 13 de maig del 2012

LÍBIA: el CNT (Consejo Nacional de Transición) no debe restringir la libertad de expresión para proteger la “revolución”


Las autoridades libias han creado una nueva ley para proteger la “revolución”, pero que en realidad es tan
sólo una ley que prohíbe la libertad de expresión por parte de la población. Con esta nueva ley podría haber penas de muerte para los rebeldes por diversos motivos como difundir falsos rumores, aterrorizar a la población o atacar al estado islamista.
Las causas de la creación de esta ley se ven relacionadas con el intento de poner control en la situación que viven los pueblos libios antes de que el estado del conflicto empeore.

Mi opinión sobre este asunto es que me parece vergonzoso que se esconda la realidad a través de estas leyes cuyo único objetivo es cohibir la libertad de expresión, aparte de que dañan a la población y al derecho de manifiesto


Eva Llorens 4t F

6 comentaris:

  1. Amb el pretext de voler protegir la revolució, lo que e realitat volen és treure el dret humà de la llibertat d’expressió i lliure manifestació del poble libi. L’imposen de la pitjor manera existent, la pena de mort. Amb això lo que en realitat volen es tindre el poble a la seva disposició carent d’opinió. També fan que la democràcia careixi de sentit i sigui una paraula buida. Per tant, vulneren el quart pilar i el tercer.

    En primer lloc, aquest gest es pot veure com un intent d’implantar-lo que els governs volen sense tindre en compte el poble. Fan legal un gest que o ho és, ja que vulnera la llibertat d’expressió, els drets humans i per sobre de tot la vida dels individus.
    En segon lloc, és un intent de sufocar la revolució empresonant els caps d’aquesta ja que careixen de sentit si no poden opinar.
    En conclusió, haurien de posar fi a conflictes tan vergonyosos com aquests en ple segle XXI.

    Alba Baroja, 4tF

    ResponElimina
  2. La llei feta per les autoritats líbies un dels Drets Humans: la pena de mort. Els Drets Humans són un dels quatre pilars. Els actors són el propi estat. Les víctimes d'aquesta llei són els rebels i totes les persones que priven la llibertat d'expressió. També es priva la democràcia fent aquesta repressió en contra de la llibertat d'expressió.

    Creiem que la llibertat d'expressió de la població d'un país és la clau per evitar les guerres i conflictes. Tots necessitem expressar-nos i tothom hauria de ser escoltat.
    La pena de mort de les persones, d'altra banda, és molt injusta i més en aquest cas on l'única cosa que es fa és difondre falsos rumors. Els rebels es revolucionen pel fet de que són escoltats i només defensen els seus drets.

    Marta Albiol, Natalia Muñoz, Maria Ortiz, Gemma Sànchez i Cristina Sangrà.

    ResponElimina
  3. La nostra opinió sobre aquest fet és que el que volen és fer callar el poble, no crear tanta polèmica al món, i controlar o eliminar les protestes.

    D'altra banda, estan treient les poques llibertats que tenia aquesta gent, per tant només fan que perjudicar a la població líbia, reprimint el poble per obtenir beneficis propis.

    Text: Laura Serrallach (lleument modificat per David Castaño)

    Grup: Laura Serrallach, David Castaño, Gerard Francès, Daniel Briñez

    ResponElimina
  4. Nosaltres pensem que aquesta notícia és un clar exemple on es pot veure que les víctimes són novament els cívils, que en els nous conflictes s'han convertit en escenari i objecte de guerra.
    També té una certa relació amb el tercer pilar: en favor dels drets humans, ja que, aquest pilar té l'objectiu de garantir les llibertats fonamentals i la protecció dels abusos i privacions, en aquest cas seria la privació, l'imposició de la censura i les mesures del govern contra els rebels amb pena de mort.
    No ens sembla gens just que la població Libiana no tingui dret a expressar-se, manifestar-se i explicar-se de forma lliure i sense cap tipus de censura.Però més miserable ens sembla encara les repressions que es poden pendre contra els rebels que no acceptin i que vulnerin aquesta llei, amb l'únic objectiu de "protegir la revolució".
    (Nadia,Victor,Silvia,Alejandro i Judit)

    ResponElimina
  5. La meva opinió sobre aquest tema es que trobo lamentable prohibir la llibertat d’expressió per ocultar la veritable situació del país. A més, si no cumpleixes la llei, pots ser jutjat.
    I vull recordar que la llibertat d’expressió és un dret que ha de gaudir tothom i, per tant, no es pot prohibir.
    Les víctimes com a les noves guerres, son els civils que en aquest cas els prohibeixen la llibertat d’expressió. Les causes del conflicte son l’intent de posar control a la situació abans de que el conflicte empitjori.

    ResponElimina
  6. Des de Trollfonica, creiem que l'aprovació de lleis que es tramiten des de la venjança o la crueltat (per exemple, aquesta; Inclou pena de mort per als qui tenen mètodes "pròpiament poc convencionals" d'expressar la seva opinió)no tan sols mereixen la seva abolició, si no l'abdicació del membre autoritari que planteja una acció brutal d'aquest calibre.

    amb el que ells anomenen "intent de mantenir ordre i control en la situació del poble Libi", pretenen sembrar el terror entre la població, i el terme que descriu aquest moviment no és un altre que el terrorisme. terrorisme polític justificat per.. protegir una revolució? No tan sols som víctimes de la nostra ignorància envers els conflictes, si no que en som culpables. Aquesta és la primera i la última generació incrèdula, que amaga el cap sota els problemes, ja que és evident que l'empresonament de comandaments revolucionaris és tan cruel com present.

    la violació dels 4 pilars, es resumeix aqui com l'antillibertat: l'empresonament de persones i la mort de les seves opinions amb aquestes.

    Pau Cuadrado, Ricardo Garcia, Pere Ribas, Marc Riera, León Fuertes.

    ResponElimina