dilluns, 28 de gener del 2013

LA OFENSIVA D'ISRAEL SOBRE GAZA SUMA JA 84 MORTS, LA MAJORIA CIVILS


Israel ha tornat a atacar habitatges a Gaza, en barris d’alta densitat de població. Dues cases d’una mateixa família quedaren destruïdes i es pateix per la vida d’una vintena de persones.
Els equips de rescat havien recuperat a primera hora del matí els cadàvers de dos adults i dos nens i seguien buscant a 15 desapareguts entre les runes.
Aquesta nova estratègia israelià, d’incloure les residències privades dels homes forts de Hamas i Yihad islàmica entre els objectius militars, ha disparat el número de morts.
La comissaria quedà destruïda. Israel insisteix en que els objectius són legítims i inclouen bases d’entrenament de milícies, túnels de contraban, dipòsits d’armes i rampes de llançament de coets.
El ministre israelià de defensa va manifestar, la passada nit, que tot està preparat per una invasió terrestre. Entrar a Gaza amb carros i excavadores, tot i això, suposa un alt risc per Israel: un risc militar i diplomàtic. A mesura que augmenten les morts s’erosiona l’ajut internacional a la ofensiva.
Un enviat del govern israelià podria estar a la capital egípcia negociant un alt al foc a través del president Mohamed Morsi.
Tant Turquia com Qatar, també semblen estar pressionant a Hamas i Yihad islàmica perquè estableixin un pacte unilateral.
Daniel Gimeno, Arnau Ferreres, Enric Da Cruz i Marc Martí

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada