dijous, 23 de gener del 2014

L'ONU insisteix Espanya que ha de complir “la seva obligació” i buscar els desapareguts



Aquesta notícia ens parla sobre que l’ONU exigeix Espanya a buscar als desapareguts de la Guerra Civil i de la dictadura de Franco, encara que l’Estat Espanyol no ha fet cap pressupost ni res per buscar els desapareguts. L’ONU també exigeix que busquin els culpables de les morts durant la Guerra Civil i la dictadura, i que si trobessin als culpables que els jutgessin, que els declarin culpables i que siguin sancionats per les seves greus accions. 

Les víctimes d’aquesta noticia són els desapareguts i la família dels desapareguts ja que ells no saben on són els seus familiars desapareguts i no estan tranquils. 

Els actors de la Guerra Civil i de la dictadura són els “franquistes” i l’exèrcit Espanyol ja que eren els causants de moltes desaparicions de persones, sobretot dels republicans perquè varen ser qui a la Guerra no volien a Franco de ”líder” del país i aquest després es venjà castigant-los i matant-los de maneres molt cruels. Els actors que no mouen ni un sol dit per buscar als desapareguts és l’Estat espanyol ja que si trobessin alguns dels desapareguts trobaríem moltes coses que l’Estat no vol que sapiguem. 

En cap dels dos casos no es respecten els drets humans ja que si no no haguessin desaparegut tantes persones i ara mateix l’Estat com a mínim buscaria a les persones desaparegudes però aquests no ho fan. El finançament en els dos casos correspon a l’Estat encara que no busquin a les persones desaparegudes.

Des del meu punt de vista tot el que va passar durant la Guerra Civil i la dictadura franquista és totalment injust ja que es va jutjar a molta gent de manera injusta i se’ls i va implantar tot tipus de càstigs que moltes vegades arribaven fins a la mort. Ja que molta gent ha patit molt pels seus familiars desapareguts, jo crec que com a mínim l’Estat espanyol hauria de buscar als desapareguts ja que és vergonyós que encara no hagin fet ni un miserable pressupost del què els hi podria costar aquesta recerca. 


Gisela Garcia 4E ESO

Font: EL PAÍS

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada