dilluns, 17 d’octubre del 2011

LES ONG RETIREN PERSONAL DE DADAAB


Metges Sense Fronteres 
Dues treballadores de Metges Sense Fronteres han estat segrestades a Kènia, això ha provocat que les ONG i les agències de l’ONU hagin decidit reduir o interrompre la feina als camps de refugiats, encara que mantenint els serveis bàsics. Les treballadores estaven negociant amb els líders locals detalls sobre les obres d’un nou dispensari a Ifo quan van ser atacades.


Es pot veure com les ONG que intervenen en els conflictes poden ser víctimes d’un dels bàndols tot i no actuar amb violència. També ho són les persones que hi ha vivint en els camps de refugiats. El personal de Metges Sense Fronteres són considerats actors en aquest conflicte, encara que no fan ús de la violència, pel fet d’ajudar els refugiats.

Les ONG estan per ajudar i no és just que voluntaris que no tenen cap obligació d’estar allà, hagin de sofrir atacs. Tot i això, penso que no s’haurien de retirar.


Andrea Huertas, Ona Roca i Laia Soler (4t. A ESO)

11 comentaris:

  1. Les ONG són els mitjans per ajudar a les víctimes i moltes vegades surten perjudicades per els bàndols enfrontats i s’acaben convertint en víctimes.
    en aquet cas dos metges sense fronteres han estat segrestats i les víctimes a les quals ells ajudaven surten perjudicades ja que metges sense fronteres a tret tot el seu personal.
    es pot obtenir diners mitjançant els segrestos,ja que possiblement les víctimes seran venudes a Al-Qaida o alguna de les seves franquícies.
    Lucia 4rt ESO B

    ResponElimina
  2. A les ONG que intervenen en els conflictes, se'ls pot considerar actors pel fet de que ajuden a un dels bandols enfrontats. Però també se'ls pot considerar víctimes perquè reben atacs constants.
    Creiem que ès injust que ataquin a les persones que van allà a ajudar. Però també creiem ke no és just que per culpa de que hagin atacat a aquestes dues persones, els refugiats s'hagin de quedar amb només els serveis més bàsics, quan les situacions en les quals viuen ja són motl difícils
    Jaume Salvadó 4t ESO B

    ResponElimina
  3. Aquet conflicte és molt similar al del hotel Rowanda. Dos bàmdols confrontats en que la Onu decideix intervenir, però degut als atemptats comensos per un dels dos bàndols la ONU es veu obligada a reduir les ajudes, ja que no pot fer re per a remediar-ho. Hi han moltes víctimes, i el que és més, moltíssims refugiats, són tants que molts cops no tenen espais suficients per a ells.
    Les causes són les diferències ètniquesi nacionals.
    El finançament d'aquests processos l'aconsegueixen amb el tràfic d'armes, de drogues i el blanqueig de diners. Molts cops en controls que posen a carreteres demanen un percentatge a les ONG que porten recursos per als refugiats.
    Pau Tort 4t d'ESO B

    ResponElimina
  4. Amb l’atac a les MSF a dues persones que han estat victimes d’un segrest, amb aixó aquesta organització s’ha anat, la gent pensa que no s’aurien d’anar, però què farieu vosaltres en aquest moment? El millor que poden fer es anar-se’n, per a que no segrestin mes persones d'aquesta organització, per part d’uns actors que han format la banda. Així, si la gent estiguessi a favor del desarmament no faria falta ni que les ONG estiguessin en aquest lloc.
    Miguel Àngel Muñoz 4A ESO

    ResponElimina
  5. El personal de Metges Sense Fronteres i en especial aquestes dues treballadores que han estat segrestades a Kènia, són considerats actors en aquest conflictes. La seva missió és la de ajudar als refugiats. Aquestes dues noies han passat de ser del grup dels actors (en el seu cas no violents) a ser víctimes del conflicte. Com a conseqüència d’aquest acte, les ONG i les agències de l’ ONU han decidit reduir o interrompre la feina als camps de refugiats.

    Els últims dies s’han produït més segrestos. És difícil entendre que puguin sofrir atacs persones que només hi volen ajudar. Segrestos fets per financiar-se tant siguin grups terroristes o bandits de la zona. El terrorisme és el seu mode de vida i el porten a terme per financiar-se economicament. Per això busquen ciutadans europeus, perque tenen la seguretat que rebràn alts rescat per ells.

    Penso que, potser, els cooperants haurian de portar personal de seguretat per impedir d'alguna manera aquests segrests. I que així puguin fer la seva feina sense perill.

    ResponElimina
  6. Estem d'acord amb la seva opiniò, nosaltres també creiem que tan les ONG com els refugiats són víctimes, perquè a sobre que vénen a ajudar voluntàriament no haurien de suportar atacs. Encara així, ells ja saben a les conseqüències a les que s'enfronten, per tant, no haurien d'abandonar, ja que tots els demés refugiats no tenen cap culpa. Així que han de seguir lluitant per la pau.

    ResponElimina
  7. Aquets segrestos solen passar a causa de que aquell estat està en un estat de postguerra, i també perquè és una de les formes que es puguin finançar els diners que es gasten comprant armes i bales per lluitar a la guerra. També creiem que és una de les violacions dels drets humans,ja que raptar és un forma d’utilitzar la violència per obtenir diners. El actors no se sap ben bé qui són però estem segurs que les víctimes són les dues noies, i els llocs on estan els refugiats ja que les ONG estan retirant la gent i les prestacions que hi feien.

    ResponElimina
  8. Els grups de les onegés que van a ajudar als països necessitats son víctimes de aquests països. Els actors son els grups terroristes i independents.
    Les víctimes son els metges en aquest cas però també son considerats actors perquè ajuden als refugiats
    El seu finançament es els diners de les franquícies, mercats negres, i el diners que guanyen de les persones que segresten.
    DANIEL ORTIGA 4tB

    ResponElimina
  9. Com a actors veiem uns bandits de la zona, ja que la milícia fonamentalista Al-Xabbaab va negar aquest atac. Les espanyoles considerades les víctimes podrien ser venudes a Al-Qaida per que posteriorment s’encarreguessin de guanyar diners amb el rescat
    Els refugiats són altres víctimes d’aquest conflicte, que es troben en unes condicions infrahumanes, i que estan preocupats de les conseqüències de la retirada de les ONG.

    ResponElimina
  10. no ens sembla correcte que fagin aquest segrest perque la funció que fan aquestes pesones es molt important perque sense elles no seria possible tota la ajuda que s'ha fet, suposadament es creu que el segrestadors han sigut membres del grup terrorista Al-Qaida. es creu que si envien els cascs blaus de la ONU podrien negociar amb els segrestadors

    ResponElimina
  11. La notícia età bé però hem trobat a faltar que aparegui alguna cosa sobre el finançament il·legal. És molt possible que el segrest hagi sigut provocat per aquesta causa. Hi ha bàndols que segresten a gent i després la venen a al Qaida per a que negociïn les condicions dels rescats.
    A part d’això, estem d’acord amb l’opinió que es planteja en aquesta notícia.
    Júlia Ventura

    ResponElimina