dissabte, 19 de novembre del 2011

Un miracle en tres mesos



La notícia narra el mal tràngol de dos infants de Daadab, a Kènia.
Dos nens desnutrits que, gràcies a les oenagés han pogut sobreviure.
Minhaj Gadi, un d’aquests dos infants afectats, no només estava extremadament prim sinó que estava apàtic, absent. Ni un somriure, ni un joc. Fins que, amb els primers quilos van tornar els somriures.   Sis setmanes després els nens ja eren uns altres.


Actors : ONG, nens afectats (Minhaj Gadi i Mohamed), els pares d’aquests nens, els Metges sense fronteres i la Oxfam Internacional.
Víctimes : En aquest cas són els infants, però tot i així, hi ha víctimes de totes les edats.

Trobo que és una notícia inquietant ja que t’impacta molt llegir aquestes desgràcies i alhora t’alegres per aquests nens que han pogut sobreviure després d’estar tan a prop de la mort. Però, en aquesta notícia només se’n parla del cas de dos nens. Hi ha milers de persones, de totes les edats, que estan passant per el mateix i tot i que s’intenta ajudar no n’hi ha prou; molt poca gent ajuda en comparació a les persones afectades, però són moltes més les que no ajuden perquè no s’hi veuen implicades. 

Mònica Ramiro 4t B ESO

Enllaç: La Vanguardia

6 comentaris:

  1. Pensem que en aquesta notícia els actors son les ong,les víctimes son els nens i els pares ja que son en els que repercuteixen tots el problemes del seu voltant.
    En aquesta noticia ens adonem que es trenquen molts drets humans però el que més consta de creure es el trencament de tindre una infància lliure per els infants.
    Lucia 4t B

    ResponElimina
  2. En aquest cas serien els 2 infants de daadab que eren desnutrits les ONG que tenen un paper salvador en aquest cas les victimes serien als nens i persones de totes les edats dels quals han sigut violats als seus drets humans com el dret de l'alimentacio, la salut

    Pratik Gothi

    ResponElimina
  3. En aquesta noticia les victimes són els infants desnutrits. Que arriben a l’extrem de la supervivencia humana. Els actors són les ONG , que ajuden com ara els metges sense fronteres. El finançament es duu a terme gràcies a campanyes solidaries que fan laes associacions. Les causes són le mal distribuiment dels aliments al món i les guerres ja que produeixen molta pobresa i fam. Les ajudes de les ONG són les que fan que es produeixi el desenvolupament.

    ResponElimina
  4. És esperançador que, tot i es conflictes i problemes que hi ha en aquests països, que, encara que sigui un cas excepcional d'entre molts,hagin aconseguit salvar a aquests nens i fer que tornin a somriure. Això dona a entendre que en el fons no tot són problemes i que es pot ajudar, cosa que en realitat no costa gaire.
    Jaume Salvadó

    ResponElimina
  5. Trobo molt correcte, l'acció de metges sense fronteres i les ONG, gracies aquesta gent molts infants i persones, s'han pogut salvar, i pasar d'estar d'un estat critit a estar saludables. Tambe surgeixen casos d'aquest tipus a gent , que no son infants, com a gent gran. Gracies a les ONG i a altres grups solidaris molta gent esta avui dia sana i amb una vida mes o menys correcte.

    ResponElimina
  6. Aquesta noticia explica el que han patit dos infants de Kènia a causa de la desnutrició. Les ONG han ajudat i gràcies a elles els infants han pogut sobreviure i tirar endavant.
    Les víctimes són es infants que pateixen a causa de les males condicions de vida del país on viuen, però gracies a l’acció de les ONG tenen , encara que poc, un millor nivell de vida.
    Per a aquets nens, hi ha una clara infracció dels drets humans, viuen en condicions infrahumanes i no saben quin menjar tindran per endur-se a la boca dia a dia.

    ResponElimina