dijous, 23 de febrer del 2012

500 morts per l’ús policial d’armes Tàsser


La mort de 500 persones després de rebre descàrregues d’armes Tàsser en mans de la policia du a la necessitat de posar unes normes més estrictes que limitin l’ús d’aquestes armes a l’hora de fer complir la llei. Segons dates recollides per l’Amnistia Internacional, almenys 500 persones han mort als Estats Units des del 2001després de rebre descàrregues d’armes Tàsser. De les cents d’aquestes persones que han perdut la vida per l’ús d’aquestes armes, es pot concloure que en desenes de casos es va fer un ús incorrecte de la força. Amnistia Internacional creu que aquestes armes només s’haurien d’utilitzar en situacions en les que la policia consideraria l’ús d’armes de foc.

Segueixen arribant informes sobre agents de policia que infligeixen descàrregues múltiples tot i les advertències de que aquest ús podria augmentar el risc d’efectes adversos en el cor o en l’aparell respiratori.

Els actors d’aquest conflicte són clarament els policies, que fan ús de les armes Tàsser en casos on no es justifica un grau tan elevat de força sobre persones detingudes, les quals són les víctimes del conflicte.

El més inquietant sobre l’ús per la policia d’armes Tàsser és que la majoria de les persones que posteriorment van morir no representaven una amenaça greu quan la policia els va sotmetre a descàrregues.

Estic d’acord amb el que creu Amnistia Internacional, que aquestes armes només haurien d’utilitzar-se com a alternativa en situacions en què la policia consideraria l’ús d’armes de foc. Haurien d’utilitzar-se amb gran prudència i amb motius on de debò sigui necessari fer-ne ús.

Laia Puentes (4t ESO C)

Enllaç de la notícia: http://www.es.amnesty.org/noticias/noticias/articulo/500-muertes-por-el-uso-policial-de-armas-taser-hacen-falta-limites-mas-estrictos/

4 comentaris:

  1. Les víctimes són els presoners o acusats, que en segons quins casos no sempre són culpables. Els actors del conflicte són les forces policials. La causa, la permissió de l’ús d’aquestes armes i la falta urgent de normes més estrictes de limitació al seu ús. Pensem que si lluitem per la pau no podem permetre un tracte violent a aquella gent que s’empresona. No es pot pretendre un món pacífic mentre s’utilitzen mitjans agressius per intentar que es compleixi la llei.
    D’acord que aquestes armes s’utilitzen molts cops amb criminals, però tot i així s’estan incomplint els drets humans sumant els casos de possibles morts innocents.

    Míriam Viñas, Xavi Belzunce, Mar Miral.

    ResponElimina
  2. Els actors són clarament els policies que utilitzen les armes Tàser. I les víctimes són les persones mortes provocades per les armes Tàser, i les seves famílies.
    Jo crec que els policies han abusat de la seva autoritat i que no tindrien que portar aquest tipus d’armes. La meva opinió es que és hagin mort tantes persones per la incompetència del policies.

    ResponElimina
  3. Després de veure les dades recollides i les inquietants xifres per culpa del mal ús d’aquest tipus d’arma, creiem que s’hauria de limitar l’ús d’aquestes armes a casos de violència molt clara on el policia no tingui més remei que utilitzar-la, ja que després, trobem casos de persones mortes que no presentaven cap tipus d’amenaça.
    S’hauria d’implantar una llei contra l’ús d’aquests aparells, amb el fi de reduir les morts.

    ResponElimina
  4. Les principals víctimes d'aquesta noticia són, les persones que han

    rebut la descàrrega, ja que no s’hauria de fer servir aquest tipus

    d'armes per castigar els suposats delinqüents, encara que facin

    qualsevol tipus de delicte. No som iguals que ells, no hauríem de

    fer ús de la força ni causar danys. Els principals actors són ,

    els policies que fan servir aquest tipus d'armes i que fan ús

    d'aquestes per "castigar" als suposats delinqüents. Penso que no és

    necessari aquest tipus d'armes, perquè poden provocar danys, que poden

    durar fins després de ser alliberats. També podria haver algun cas en

    el que la gent que ha estat sotmesa a l’ús d'aquestes armes pugui
    arribar a morir.


    Alex Salvadó , Erik Fernandez , Isabel Perèz , Daniel Rincón,

    ResponElimina