dilluns, 6 de febrer del 2012

La Lliga Àrab es retira de Siria abans de l’augment de la violència.

La Lliga Àrab va suspendre la seva missió d’observadors en Siria a causa de l’augment de la violència el 28 de gener. Els ciutadans pateixen molt la situació perillosa , molts civils que participen manifestacions van morir per part de les forces de seguretat. Una delegació ha anat a Nova York per a intentar aconseguir el suport de ONU, però Rússia l’ha refusat. La Lliga Àrab no va poder garantir el mínim de protecció de civils, l’oposició va acusar la participació de mancances a Iran.

La població civil és la víctima. Els actors són la Lliga Àrab , els grups siris opositors(CNS, CCL...). La causa del conflicte és que les protestes contra el govern siri ha durat uns 10 mesos. L’absència dels drets constitucionals i la corrupció política són les causes principals de les protestes. Els civils utilitzen manifestacions per demostrar el seu descontent, i el govern utilitza exèrcits per pressionar-los. Els pròxims dies hi ha hagut un previsible augment de la violència.

El govern de qualsevol país ha de millorar el sistema polític, i ha d’intentar de proporcionar bones condicions de vida i la població civil. Així, es disminuiria la possibilitat de conflicte a causa del factor interior, i els ciutadans viurien en un sistema més feliç i menys dol.

Tingting He   4tD ESO

8 comentaris:

  1. La gran culpa del fets, es del govern local ja que són persones corruptes que, promouen i prohibeixen la llibertat d'expressió dels seus ciutadans. En aquest cas el govern fa el paper dels actors i les víctimes un altre cop el poble.

    Antonio, Ting Ting, Laura i Gisela

    ResponElimina
  2. El conflicte està en la lluita de la població civil contra el govern dictatorial.El poble va començar amb protestes pacífiques i el règim amb violència cada cop més dura i amb l'exèrcit contra qualsevol opositor
    El govern no té problemes de finançament sobretot amb el petroli i els rebels no tenen gaire més que els que requisen i l'ajut dels soldats desertors.l'ONU intenta sancionar Síria però Rússia amb interessos s'hi nega.La Lliga Àrab intenta avaluar la situació no ha aconseguit res

    ResponElimina
  3. A Síria hi ha violacions constants dels drets humans. En aquest conflicte la població és la víctima i la Lliga Àrab, els grups siris opositors i el règim els actors.
    El règim oprimeix la població i li nega qualsevol dret.
    Amb el dret de vet que té Rússia no es pot prendre cap decissió des de l'exterior i no es pot condemnar ni controlar la situació.

    Ariadna, Eva, Lydia i Andrea.

    ResponElimina
  4. A causa de l'absència de drets constitucionals i de la corrupció política, els civils utilitzen manifestacions per demostrar el seu descontent. Per contraatacar, el govern utilitza els seus exèrcits per reduir-los i presionar-los.
    En els pròxims dies es preveu un augment de la violència i, per aquesta raó, la lliga Árab s'ha retirat de Síria.

    Clara Saurí,Sara Sicluna, Andrea Sillero, Fabio Pedaao. 4t D

    ResponElimina
  5. -Els actors són el govern Síria, però també Rússia ja que impedeix que s'ajudi a la gent se Síria. Les causes són que es queixen que el govern no fa res al respecte ja que es mata gent amb armes del estat.Els sirians tindrien que queixar-se més.

    Nil,Lorena,Laia,Naiara

    ResponElimina
  6. La Lliga Àrab es va retirar el 28 de gener degut a l'augment de la violència. Molts cívils van morir per participar en manifestacions en mans de les forces de seguretat. Els actors d'aquest conflicte són la Lliga Àrab,a demés la causa del conflicte són les protestes contra el govern siri.

    Christopher Albornoz, Nacho Planas, Alvaro Jose Hernando, Víctor Losilla.

    4t D

    ResponElimina
  7. La població cívil de Síria és víctima en aquest conflicte, ja que molta gent està morint a mans de les forces de seguretat. Amb aquesta situació de violència i morts, la Lliga Àrab ha decidit retirar-se de Síria.
    Si Rússia no armes militarment a Síria la gravetat del conflicte no seria tan greu i disminuiria la violència.

    Christopher Albornoz, Nacho Planas, Alvaro José Hernando, Víctor Losilla 4t D

    ResponElimina
  8. La població cívil de Síria és víctima en aquest conflicte, ja que molta gent està morint a mans de les forces de seguretat. Amb aquesta situació de violència i morts, la Lliga Àrab ha decidit retirar-se de Síria.
    Si Rússia no armés militarment a Síria la gravetat del conflicte no seria tan greu i disminuiria la violència.Cal veure qui arma als rebels.

    Christopher Albornoz, Nacho Planas, Alvaro José Hernando, Víctor Losilla 4t D ESO

    ResponElimina