dimarts, 7 de febrer del 2012

Tragèdia futbolística a Egipte


Dimecres, 1 de Febrer, a la ciutat de Port Said (Egipte), després d’un partit de futbol de la lliga egípcia, els seguidors de l’equip local, que va guanyar per tres a un, van saltar al camp i van començar a perseguir alguns dels jugadors de l’equip contrari.

Fins al moment s’han registrat 73 morts i centenars de ferits.

Els actors d’aquest conflicte són clarament els seguidors de tots dos bàndols.
Els exaltats de Al Ahli (equip visitant), també coneguts com Diables Vermells, ja s’han enfrontat en altres casos amb les forces de seguretat egípcies.
Probablement, les causes d’aquest conflicte tinguin relació amb aquests enfrontaments anteriors al partit.

La meva opinió sobre aquest conflicte és que s’hauria de respectar millor el tercer pilar per la pau (Drets Humans).
Està clar que Egipte té un greu problema de drets humans, fins al punt que un simple partit pugui provocar la mort de 73 morts i centenars de ferits.

Sílvia Martorell (4t ESO C)

enllaç amb la notícia: http://www.elperiodico.com/es/noticias/deportes/partido-egipto-acaba-con-muertos-centenares-heridos-1378664

5 comentaris:

  1. Els actors són principalment els seguidors d'ambdós equips però ells també són víctimes, al igual que les families d'aquests també ho són. Està clar que el conflicte no té gaire a veure amb el fútbol, el problema té un origen polític i creiem que el partit només és una excusa per utilitzar la violencia.

    Grup de Alex Salvadó, Isabel Pérez, Daniel Rincón, Erik Fernández i Raquel Domínguez.

    ResponElimina
  2. En aquest conflicte els actors és el públic, tant els seguidors locals com els visitants. Hi ha sospites de que entre els seguidors del equip local hi havia activistes seguidors de l’antic dictador Mubarak, que van provocar el conflicte. També cal dir que la situació social d’aquest país és molt complicada ja que fa poc que el dictador que governava ha mort i encara no tenen un sistema democràtic, personalment crec que això pot provocar que qualsevol conflicte s’agreugi molt i pugui acabar sent una barbaritat. Les víctimes són tots els jugadors i les persones que han acabat mortes o ferides. Crec que la causa principal, que més que el partit ha estat la situació social, és bastant evident i es podria haver intentat posar més mesures de seguretat per evitar aquesta situació tan extrema.

    ResponElimina
  3. Es pot observar clarament en aquesta noticia que els actors són els seguidors d’ambós equips, també es pot deduir que les famílies dels seguidors que han mort són les víctimes d’aquest conflicte. Creiem que no es pot permetre que en un simple partit de futbol hi hagi un conflicte d’aquest tamany. I per aquest motiu opinem que es tindria que augmentar la vigilancia o seguretat de les persones.

    ResponElimina
  4. Els actors del conflicte són els alborotadors dels dos bàndols, que anteriorment segurament ja van tenir altres conflictes i enfrontaments per haver causat aquest problema. Els drets del tercer pilar són trepitjats.
    Creiem que les autoritats haurien d’imposar mesures per intentar evitar aquests escàndols.

    ResponElimina
  5. Nosaltres creiem que aquest conflicte es degut a un problema intern que s'ha desenvolupat a causa d'uns clars exemples de falta de drets humans pero els pensem que si hi ha aquest enfrontament entre bandols per que s'ha fet el partit? la nostra opinio es que creiem que les victimes (familiars...) no tenen cap culpa que hagi pasat aixo i ara per culpa d'un partit de futbol han perdut a les seves families o gent que querien.
    Ana , Julia,Xavi i Henar

    ResponElimina