divendres, 30 de gener del 2015

Boko Haram sigue los pasos de Estado Islámico
Mentre tot el món centrava la seva atenció en l’atemptat de la redacció de la revista satírica Charlie Hebdo (7 de gener), l’organització jihadsita nigeriana Boko Haram duia a terme una de les matança mai vista fins ara. Un setge de 4 dies de durada (entre el 3 i el 7 de gener) on van morir més de 2000 persones, 10 000 van anar a camps de refugiats on Metges Sense Fronteres asseguren que no tenen prou aliments ni atenció per a tots, i més de 16 pobles arrasats en una zona no gaire rica del sud de Nigèria.

Actualment més d’un milió de persones es veuen en perill per l’amenaça de més atacs per part de Boko Haram, els quals afirmen intencions per estendre’s cap a països com el Camerun o el Txad. Cada cop tenen més clar assemblar-se a Estat Islàmic i així constituir un estat basat en la interpretació de la llei islàmica.

Amnistia Internacional ha difós unes imatges on es pot veure el grau de devastació i diversos testimonis afirmen haver caminat més de cinc quilòmetres envoltats de cadàvers. L’AI diu que ha sigut l’ofensiva més gran i destructiva perpetrada mai per Boko Haram.

ACTORS: Els actors violents d’aquest conflicte són els jihadistes, molts dels creients radicals d’aquesta religió, ja que ells creuen que quan maten a persones estan fent alguna cosa bé. I els actors no violents són tots aquells que ajuden, com les ONG.

VÍCTIMES: Les víctimes són les persones que han sigut mortes però també ho són tots aquells que han quedat traumats per la mort de tantes persones que potser alguna d’elles es propera a ells, també ho són les víctimes psicològiques, i les que viuen amb por de que a ells hi pugui passar.

FINANÇAMENT: Aquests atemptats es financen amb el contraban de drogues, armes, etc., robant, és a dir, delinquint.

CAUSES: Les causes d’aquest conflicte són les creences d’aquesta religió, o almenys és l’excusa que ells posen.

DESENVOLUPAMENT: En aquests països no hi ha desenvolupament, ja que molts són subdesenvolupats, i els països occidentals no tenen cap interès. Aquest desenvolupament té origen en la descolonització per part dels països europeus els quals van deixar als africans sense primeres matèries, amb un gran deute i una situació política complicada. Només les ONG però aquestes no els hi poden donar riquesa.

Opinió:

Berta: Penso que aquests grups jihadistes l’únic que volen és fer mal, arrasar pobles, matar civils sense cap mena de compassió ni raó. Jo estic d’acord en que cadascú tingui les creences que vulgui tenir i si es sent identificat amb una religió doncs que hi cregui i que hi tingui fe. Però que no ho utilitzi com a excusa per matar i fer mal. Penso que en un futur molts dels atacs que es produiran seran causats per grups radicals com aquests. Això no vol dir que totes les persones amb creences islàmiques siguin radicals i tots siguin terroristes, com molta gent racista aprofita per dir. En conclusió no sé com però hauríem de fer que les generacions futures fossin conscients del mal que fan els altres matant, sent irrespectuosos... i de com de bé viuríem si tots ens respectéssim i poguéssim creure en el que volguéssim.

Aida: A mi personalment tot el homenatge que han fet a França no em sembla gaire bé, sí és veritat que ha sigut un atemptat però hi hagut més atemptats més greus i no s’hi ha donat tota aquesta importància. A part de tot això els líders polítics, penso, que amb la situació que hi ha al món tenen coses més importants a resoldre que no anar a fer aquest homenatge a França, tothom s’ha centrat en aquest atemptat quan al món segueixen passant coses com l’atemptat que hem explicat aquí i ningú s’hi ha assabentat i ha prestat tanta importància com al de França i ha sigut molt més gran, ningun líder polític ha anat a Nigèria a donar suport, això és perquè no tenen cap tractat allà i no els hi convé anar, penso que s’hauria d’haver donat més importància de la que s’ha donat.


Nom i Cognoms: Aida Bascuñana i Berta Ramón 4t D

Font: La Vanguardia (15.01.2015)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada