divendres, 30 de gener del 2015

Tortures i mentides de la CIA


El Senat dels Estats Units ha acusat la CIA d’haver interrogat presos d’Al’Qaida brutalment amb tortures com l’asfíxia, l’ús d’insectes, la prohibició del son, la violència física i, fins i tot, l’assetjament sexual durant l’època del President G.W.Bush Jr. L’informe també delata que les tortures es van aplicar en països del tercer món perquè no se’n pogués inculpar els Estats Units. A més, hi va haver tan poca seriositat en les tortures que es van torturar innocents per equivocació. Les tortures, a més, van ser aplicades per agents novells i sense experiència, i, en alguns casos, es va torturar sospitosos sense un traductor per comunicar-s’hi.

Els actors violents d’aquest cas són els agents de la CIA que van torturar els membres d’Al’Qaida, tot i que, en practicar el terrorisme, els interrogats també són actors violents. L’únic actor que no utilitza la violència en el cas és el Senat dels Estats Units, que és qui s’encarrega d’investigar el cas. Les causes del conflicte són l’odi mutu entre els Estats Units i l’islamisme radical després d’episodis com l’atemptat de l’11-S o les dues Guerres del Golf.

En la meva opinió, si bé és cert que, com argumenten els republicans, segurament s’han salvat vides amb l’informació obtinguda pels interrogatoris, la tortura és un mètode que no s’ha d’utilitzar en cap cas (a més, està prohibida en diversos tractats internacionals), ja que, el fi no justifica els mitjans. També hauríem de mirar més al nostre voltant, ja que sembla que només ens interessen els problemes dels nostres països. A més, intentem arreglar la violència amb més violència: és com un peix que es mossega la cua.

Marc Piquer i Méndez i els alumnes de 4t d’ESO D

Font: El Punt Avui (10-12-2014)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada