diumenge, 13 de novembre del 2011

Colòmbia: Dones i nenes supervivents de violència sexual exigeixen justícia



Una família que vivia del conreu de la seva terra en el departament de Vichada, fins que,
en el juliol de 2010, uns soldats els van detenir i se’ls van emportar a la muntanya, acusant-los de ser guerrillers. Els soldats van agredir sexualment a la dona.
Aquest cas no és l’únic. Dones i nenes venen sent objecte de una violència sexual generalitzada i sistemàtica a mans de: paramilitars, membres de les forces de seguretat i combatents de la guerrilla. Les dones són violades pel simple fet de ser-ho, per explotar-les com esclaves sexuals, per sembrar el terror en les comunitats i així facilitar la imposició del control militar, per obligar a famílies senceres a fugir de els seves cases i permetre l’apropiació de les seves terres, i per venjar-se dels adversaris. Les defensores dels drets humans i les líders comunitàries són agredides sexualment per represàlia de la seva labor o en un intent de silenciar-les.


Els actors són l’Estat, els soldats, paramilitars, membres de les forces de seguretat i combatents de la guerrilla.
Les víctimes són la parella que han estat agredits sexualment i la resta de dones i nenes que són objecte de la violència sexual.
No hi ha finançament ja que l’Estat no els ha ajudat.
Aquest fet va totalment en contra els Drets Humans.


Crec que està molt malament això que fan de violar a les dones i nenes, no tenen cap raó per violar-les i s’haurien de frenar aquests conflictes amb més seguretat amb alguna ajuda d’altres països perquè les forces d’aquest país són qui provoca aquest conflicte.

   Oriol Muro Valcarce  4t ESO B



6 comentaris:

  1. no em sembla correcte l'acció dels soldats, perque sense avisar res detenen aquesta familia, el pitjor fan servir agresions i violacións a les dones.sempre s'amenaça amb violacions i agresions de tota mena, i el pitjor es que fan servir aquest metode per poder quedarse amb les seves cases i les seves terres. no trobo correcte que per part de l'ONU no es faci res al respecte per parar les agresions i violacions en aquets paisos.

    ResponElimina
  2. No s'han tingut en compte els Drets Human, ja que no s'han garentit les llibertats fonamentals, ni tampoc s'ha respectat a les dones. Tampoc s'ha tingut conscièmcia de solidaritat, perquè no s'han tractat a aquestes dones amb igualtat al respectar els seus drests.
    En relació a la Declaració Universal dels Drets Humans:
    No es respecte l'article 3 que tracta de viure lliurement i amb seguretat
    No es respecte l'article 1 que tracta de què tots els éssers humans neixem lliures, amb els mateixos dres i amb la mateixa dignitat.
    Tampoc es respecten els articles 4,5,7 i 11

    ResponElimina
  3. els actors de aquesta noticia son l'estat tambe hi han actors menys importants com soldats,paramilitars, membres de les forces de segrets i combats de la guerrilla,han estat agredits sexualment i la resta de les dones i nenes que van ser objecte de la violencia. el estat no s'ha implicat en el finançamet per la proteccio de nenes i dones,tots aquest atentats han sigut un atac contra els drets humans

    ResponElimina
  4. Les víctimes d’aquesta noticia son les dones i les nenes que son agredides sexualment, i també aquelles persones que han de presenciar els actes sexuals dels paramilitars contra la seva família. Els actors son els paramilitars, els membres de la força de seguretat i els combatents de la guerrilla.
    Aquests abusos sexuals cap a els dones i les nenes son una violació als drets humans, ja que son obligades a fer coses que no volen.

    Vanesa Fernández 4t ESO B

    ResponElimina
  5. Les víctimes d'aquest conflicte és la població, encara que en aquest article especifíqui sobre els abussos sexuals dels paramilitars (membres de la força de seguretat i els combatens de la guerrilla) contra les dones i les nenes, i sobretot la causa depresiva que suporten aquelles persones a les que obliguen na observar com les violen. En aquets casos la ONU no pot fer re, ja que són els propis soldats els creadors del conflicte. en aquet conflicte s'inflingeixen els punts dels drets humans 4,5, 7 i 11.
    Pau Tort 4t d'ESO B

    ResponElimina