dilluns, 7 de novembre del 2011

Iwao Hakamada, 43 anys esperant la mort

Iwao Hakamada porta des de 1968 condemnat a mort per haver assassinat al cap de la seva empresa, la seva dona i els seus fills, encara que no hi ha proves. A causa d’això pateix una malaltia cerebral i està aïllat de l’exterior.
La pena de mort és de les pitjors tortures, per les circumstàncies en les que et trobes. Una de les quals és que t’informen de l’execució el mateix dia i als teus familiars quan ja t’han executat.
Un dels jutges que van condemnar a Iwao no estava d’acord amb els seus companys però va tindre que cedir, al cap de poc va renunciar al seu lloc.

Iwao Hakamada
Com a actors estarien el govern per imposar aquestes lleis, els policies, el veritable assassí i els jutges. En la part de víctimes caldria destacar primer de tot al condemnat Iwao Hakamada, així com també als assassinats, el cap de l’empresa, la dona i els fills. Les causes son un assassinat amb proves indesxifrables i sense cap mena de sentit. No hi ha finançament per cap part. Actuen les ONG per al desenvolupament, però en cap moment es tenen en compte els drets humans ja que la pena de mort és molt injusta.


Trobo que es molt inhumà que condemnin a una persona a la forca quan ni tan sols és possible que hagi sigut ell. Després, mentres esperi, s’hagi d’ estar 43anys aïllat del món esperant la seva condemna.
Però trobo que el que ha fet el jutge de deixar el seu treball, tot i que no ajudi a evitar la condemna, és molt solidari per la seva part.

Aina Queral  (4t ESO B)

6 comentaris:

  1. Els actors en aquet cas son el govern,els policies,el parlament,els tribunals de justícia.
    Les víctimes son Iwao Hakamada,el cap d’empresa,i la seva família(la dona i les seves filles).
    Iwao es acusat però encara no han trobat les proves que ho demostrin,en aquet cas s’estan incomplint els drets humans.
    Porta 46 anys condemnat,la pena de mort es una condemna molt cruel que s’hauria d’aplicar en casos extrems amb proves que ho afirmin.
    La pena de mort es una condemna que trenca tots dels drets humans.

    ResponElimina
  2. Com a actors, trobem els policies, els jutges i al jurat que sense proves suficients han condemnat a un home que podria ser innocent. Com a víctimes es troba el presoner , i el cap de l’empresa, que podrien haver estat els danys col•laterals per inculpar a Iwo Hakawanda.
    Creiem que la pena de mort no hauria d’estar imposada en cap país, ja que atenta contra els Drets Humans

    ResponElimina
  3. Un dels majors actors d’aquests conflicte són el govern i la justícia(jutges i corruptes) que a vegades acusen algun innocent sense tenir proves realment clares.
    La víctima no pot fre res contra el poder de la justícia ja que si no pot demostrar que es innocent amb una coartada es la seva paraula contra la del jutge, i es el que decideix la cloenda d’aquest conflicte.
    Les causes són la la falta de proves i la inclinació del pensament del poder polític .
    Conflictes com aquest son menys propensos en països democràtics. En cap país es just aplicant la pena de mort , s’hauria d’abolir ja que viola els drets humans.
    Pau Tort 4t d’ESO B

    ResponElimina
  4. no trobo correcte que el condemnin a mort per l'acte que a fet sense tenir proves. hi ha gent al planeta que ha fet coses pitjors hi nomes se li a condemnat a 20 anys de preso. el govern i els jutges sempre son els actors de les histories sempre acusen a la gent, sigui culpable o innosent
    crec que la justicia es tindria que pensar les coses abans de fer cap acte que pugui afectar a la persona acusada.

    ResponElimina
  5. Com a actors estan els jutges que el condemnen sense proves evidents que desmontrin que va ser ella la culpable de l'assasinat del seu cap d'empresa les victimes es Iwao Hakamada que esta 43 anys aillat del mon injustament
    Pratik Gothi 4tB

    ResponElimina
  6. pensem que els actors son els jutges i tots els tribunal de justícia i la víctima es iwao hakamada es la víctima ja que esta condemnat ja fa 43 anys i encara no s'han demostrat proves contra ell.
    pensem que la pena de mort a de ser una condemna molt extrema i s'ha d'aplicar amb proves que ho verifiquen ja que es una condemna molt cruel.
    Lucia barbas 4t B

    ResponElimina