dimarts, 14 de febrer del 2012

Cas Garzón: ningú ha de ser jutjat per investigar violacions de drets humans


El jutge espanyol Baltasar Garzón ha sigut condemnat amb una sanció de 11 anys d’inactivitat en els quals no podrà exercir la seva professió. Tot això com a conseqüència d’iniciar una investigació de la violació dels drets humans durant la Guerra civil i el Franquisme. Amnistia Internacional considera absurd que es penalitzi a algú per investigar aquests temes. Garzón va violar la llei d’Amnistia del 1977, però l’organització creu que no es pot jutjar a algú per això.

Les víctimes d’aquest conflicte són tant Baltasar Garzón com tots els ciutadans espanyols que poden veure com la justícia s’encarrega de condemnar a gent que investiga crims en lloc de condemnar a qui els fa. L’actor principal és el tribunal suprem espanyol, així com tots els mitjans de comunicació que han anat informant d’aquest tema.

Considero absurd que una persona que es dedica a investigar la desaparició de més de 100.000 persones sigui privada d’exercir la seva professió durant 11 anys, quan no ha fet res dolent, al contrari.

Mar Miral Cuevas (4t ESO C)

Enllaç de la notícia

6 comentaris:

  1. En aquest conflicte veiem com una persona que està treballant per fer un bé, investigant sobre crims del passat, es converteix en la víctima d’un sistema judicial que no sembla gaire efectiu i no es pren tan seriosament casos realment importants com els de corrupció. L’actor mes evident és el tribunal de justícia, però estic d’acord que els mitjans també han participat molt informant, però en aquest conflicte no han canviat gaire les coses. Personalment no estic d’acord en que se’l jutgés, però molt menys que hagi d’estar tant de temps sense poder excercir la seva professió.

    ResponElimina
  2. Penso que això no se li pot fer a un jutge que intenta investigar un cas en la seva professió, de violació dels Drets Humans perquè això no té res de dolent, era una bona causa. Em sembla increïble que a una persona que intenta millorar, ajudar a altres investigant li penalitzin 11 anys sense poder exercir la seva professió quan altra gent fa coses pitjors i no les sancionen.

    ResponElimina
  3. Clarament la víctima és Baltasar Garzón, juntament amb les famílies de
    les persones que van ser víctimes de l’època franquista. Jo penso que
    no té cap sentit jutjar i condemnar a algú només per que ha investigat
    sobre les violacions que hi van haver durant el franquisme. Aquestes
    violacions es van cometre i no es van tenir en compte fins ara.
    Òbviament ja no trauran res de buscar culpables, perquè gairebé tots els culpables han mort.

    Isabel Pérez Muñoz

    ResponElimina
  4. Es pot observar clarament que les víctimes d’aquest cas són Baltasar Garzón i tots els familiars de les persones que van donar la seva vida durant la Guerra Civil. Els actors són el conjunt de persones del Tribunal Suprem Espanyol
    Opinem que és una vergonya que una persona només pel fet d’informar-se dels fets de la Guerra Civil se’l pugui sancionar. També creiem que els jutges què l’han sancionat són clarament del bàndol “franquista” i per aquest motiu l’han condemnat a 11 anys sense exercir la seva professió

    ResponElimina
  5. La víctima d’aquest conflicte és Baltasar Garzón per haver sigut condemnat per investigar violacions dels drets humans durant la guerra civil. Trobem absurd que es penalitzi una persona per voler saber més sobre un tema que moltes més persones també hi estan interessades. Seria més encertat condemnar els responsables d’aquestes violacions.
    També creiem que si la organització especialitzada en aquest tipus de violacions dels drets humans (Amnistia Internacional), no creu que sigui necessari jutjar-lo, no se l’hauria de jutjar.

    ResponElimina
  6. El Tribunal Suprem espanyol és considerat el principal actor per condemnar a Garzón, la víctima, a no poder practicar la seva professió durant 11 anys. Garzón l’únic que va fer és investigar sobre les víctimes del franquisme. Els familiars dels participants de la Guerra Civil Espanyola també es consideren víctimes , ja que s’ha parat la investigació dels crims de guerra, i no podran saber què ha passat amb els seus familiars.
    La nostra opinió es que no té sentit condemnar a algú que investiga crims en comptes d’algú els comet.
    És una violació dels drets humans.

    Escrit per la Henar

    ResponElimina