diumenge, 13 de maig del 2012

Nova matança de 23 persones commou a Mèxic

S'han trobat 9 cadàvers penjats d'un pont amb signes de tortura. Poc després, mentre els policies rastrejaven la zona, van trobar, dins d'un cotxe, els cossos de 14 persones mutilades. La policia atribueix aquestes morts al crim organitzat. No és la primera vegada que això passa a Mèxic, ja que des de fa un any, l'exèrcit mexicà ha pres les tasques de la seguretat pública, degut a l'alta corrupció que hi ha entre la policia del país.
Els actors d'aquest conflicte són les persones que han comès el crim, tot i que també són responsables les persones que han ordenat aquesta matança. Les víctimes d'aquest conflicte, són els 23 morts i les seves respectives famílies, tot i que també podrien ser-ho totes les persones (sobretot nens), que hagin vist aquest desagradable incident, ja que això els pot marcar per a tota la vida. Tot i les moltes morts que hi ha a Mèxic a causa del tràfic d'armes i de drogues, aquest conflicte no està considerat com una guerra, encara que hi hagin mort més persones que en alguna guerra que sí que ha estat declarada. El que està passant actualment a Mèxic es tracta d'un conflicte difús, ja que no se saben ben bé les causes de perquè va començar.
Si s'apliqués una mesura de desarmament, potser contribuiria a que aquests crims disminuïssin, tot i que no desapareixerien, perquè per això cal que hi hagi una estabilitat política i social al país, és a dir que existís un desenvolupament igual per a tota la població i així evitar que la part menys desenvolupada hagués de recórrer al narcotràfic.
Tot i que l'exèrcit ha pres el domini de la seguretat pública des de fa un any, s'hauria de procurar protegir més a la població, perquè si no, aquesta li costarà molt més agafar confiança en que la seva situació pot canviar, i això farà molt més lent el procés de desenvolupament del país.

8 comentaris:

  1. Els actors del conflicte són els assassins.

    Les víctimes del conflicte són els 23 morts i les seves respectives famílies.

    El finançament del conflicte està relacionat principalment amb la venda de drogues i l'extorsió als comerciants, polítics etc.

    Les causes del conflicte podrien ser la necessitat de les persones de guanyar-se la vida encara que sigui venent droga i això, aquesta forma de guanyar-se la vida, ha anat creixent, creant una gran xarxa comercial, relacionada principalment amb la venda de drogues.

    Crec que Mèxic ha de vèncer la gran taca del narcotràfic. Mèxic és un país desenvolupat i pot tenir més facilitat per sortir d'aquest gran problema ja que té eines per fer-ho, eines que per cert altres països del seu voltant con Colòmbia o Nicaragua no tenen. La policia i el govern han de ser molt durs amb aquest tema, ja que cada dia apareixen més víctimes. Ha d'intentar tallar el finançament als narcotraficants.

    Pablo Fernández, Pau Juan, Adrià Julià, Enric Mallart i Víctor de Pablo

    ResponElimina
  2. Els actors del conflicte són les persones que han comès el crim com que l'han organitzat. Les víctimes són els 23, els seus familiars i les persones que ho han presenciat.
    El motiu d'aquesta matança són el tràfic de drogues i armes, i també la seguretat, mínima, del país.
    Creiem que a part de protegir a la població, seria convenient posar més seguretat als carrers per evitar conflictes d'aquest tipus. També, s'hauria de regular el comerç de drogues i armes, que són el principal motiu de conflicte, i amb la seva regulació els conflictes podrien disminuir.

    ResponElimina
  3. Els actors d’aquest conflicte són les persones que han assassinat a les persones civils, i els narcotraficants que han fet que els matin. Les víctimes són clarament les persones que han sigut assassinades però també les seves famílies. Una de les causes podria ser el narcotràfic
    La nostra opinió sobre aquest conflicte que està succeint a Mèxic és que s’hauria de cuidar aquests casos perquè aquests crims no passin més sovint ja que maten a les persones i a més perjudiquen a les seves famílies .
    Daniel Prol Cabido, Victor Orti Puerto i Angel Vilalta Villegas

    ResponElimina
  4. Els actors són totes les persones que hagin participat en aquesta matança. Les víctimes són els cadàvers, els familiars dels morts, a més de tota la gent que hagi vist els cadàvers per un dany psicològic i moral que se’ls crea.

    Crec que s’hauria de desarmar la població amb la finalitat de protegir la població civil.

    Joel Domínguez Madrid, Fabián Casanova, Yeray Torres Martínez i Albert Benesenes Gorjón.

    ResponElimina
  5. La causa de les morts és perquè els narcotraficants es barallen per tal de passar la droga,
    es barallen amb els seus rivals, i això està relacionat amb molts dels conflictes actuals. Això
    també passa a certs instituts i no tan sols a Mèxic. Algunes vegades es soluciona parlant, però
    normalment acaba en agressions físiques.

    Una solució seria legalitzar certes drogues a Mèxic. Potser evitaria conflictes, o potser seria
    pitjor, ja que el fet de legalitzar les drogues, faria que hi haguessin més narcotraficants i, per
    tant, més rivalitat.

    Montse Aguilera, Carla Folch i Cèlia Rodriguez

    ResponElimina
  6. Els actors són les persones que han matat a la gent. Les víctimes del conflicte són els 23 morts i les famílies dels morts. Les causes d’aquest conflicte no se saben però a Mèxic hi ha moltes morts a causa del tràfic d’armes i de drogues. Si s’apliqués una mesura de desarmament les morts disminuirien però no desapareixerien, perquè per això cal que hi hagi una estabilitat política i social al país.
    Jo crec que la policia pot saber els vertaders culpables d’aquest crim però potser que no diguin la veritat perquè hi ha molta corrupció i atribueixen els culpables al crim organitzat en general sense estar segurs per no donar més explicacions, i que no es noti que hi ha policies que poden estar implicats en la corrupció.

    ResponElimina