dijous, 23 de febrer del 2012

La reforma laboral es un ataque en toda regla contra los trabajadores


Soraya Rodríguez señaló que es una norma "mala para España, no va a generar empleo y no va a estimular la economía” Es un ataque en toda regla a los trabajadores", dijo Rodríguez sobre la reforma laboral, a la que tildó de "injusta y desequilibrada".
Desde el PSOE subrayaron además que "por primera vez dicen sí a todas las reclamaciones de los empresarios", y reclamaron al Gobierno y al PP que "reflexione" y respete a los representantes de los trabajadores y "a los que defendemos decir no a la reforma laboral".

  
Es para protestar en contra de la liberalización del mercado de trabajo español, para oponerse al nuevo gobierno "injusto para los trabajadores, las reformas del mercado laboral en el crecimiento económico y sin efecto el empleo" . La reforma hará más fácil para los empresarios  recortar los salarios y despedir a empleados. Los sindicatos españoles creen que las reformas del mercado laboral ha mejorado para los empresarios  contra el poder sindical y perjudica  los intereses de los trabajadores. Una medida de las nuevas regulaciones del programa de reforma, si el empleador puede demostrar la existencia de la empresa, o la pérdida esperada, o proporcionar los registros de nueve meses consecutivos el volumen de negocios reducido, los empleados pueden ser despedidos con una indemnización de 20 días por año. 

Creo que la reforma laboral es totalmente injusta, porque si el empresario no puede mantener su propio negocio, no hay manera de pagar los salarios de los trabajadores, y si hay pérdidas, nadie va a prestar asistencia a los empleadores, por lo que los empresarios tienen el poder de despedir en cualquier momento a los trabajadores. Por lo menos el sindicato de trabajadores, los trabajadores,  pueden recibir ayudas de desempleo.



Economista.es / Agencias 

19 de Febrer de 2012

LYDIA YE     4tD

500 morts per l’ús policial d’armes Tàsser


La mort de 500 persones després de rebre descàrregues d’armes Tàsser en mans de la policia du a la necessitat de posar unes normes més estrictes que limitin l’ús d’aquestes armes a l’hora de fer complir la llei. Segons dates recollides per l’Amnistia Internacional, almenys 500 persones han mort als Estats Units des del 2001després de rebre descàrregues d’armes Tàsser. De les cents d’aquestes persones que han perdut la vida per l’ús d’aquestes armes, es pot concloure que en desenes de casos es va fer un ús incorrecte de la força. Amnistia Internacional creu que aquestes armes només s’haurien d’utilitzar en situacions en les que la policia consideraria l’ús d’armes de foc.

Segueixen arribant informes sobre agents de policia que infligeixen descàrregues múltiples tot i les advertències de que aquest ús podria augmentar el risc d’efectes adversos en el cor o en l’aparell respiratori.

Els actors d’aquest conflicte són clarament els policies, que fan ús de les armes Tàsser en casos on no es justifica un grau tan elevat de força sobre persones detingudes, les quals són les víctimes del conflicte.

El més inquietant sobre l’ús per la policia d’armes Tàsser és que la majoria de les persones que posteriorment van morir no representaven una amenaça greu quan la policia els va sotmetre a descàrregues.

Estic d’acord amb el que creu Amnistia Internacional, que aquestes armes només haurien d’utilitzar-se com a alternativa en situacions en què la policia consideraria l’ús d’armes de foc. Haurien d’utilitzar-se amb gran prudència i amb motius on de debò sigui necessari fer-ne ús.

Laia Puentes (4t ESO C)

Enllaç de la notícia: http://www.es.amnesty.org/noticias/noticias/articulo/500-muertes-por-el-uso-policial-de-armas-taser-hacen-falta-limites-mas-estrictos/

dimarts, 14 de febrer del 2012

Cas Garzón: ningú ha de ser jutjat per investigar violacions de drets humans


El jutge espanyol Baltasar Garzón ha sigut condemnat amb una sanció de 11 anys d’inactivitat en els quals no podrà exercir la seva professió. Tot això com a conseqüència d’iniciar una investigació de la violació dels drets humans durant la Guerra civil i el Franquisme. Amnistia Internacional considera absurd que es penalitzi a algú per investigar aquests temes. Garzón va violar la llei d’Amnistia del 1977, però l’organització creu que no es pot jutjar a algú per això.

Les víctimes d’aquest conflicte són tant Baltasar Garzón com tots els ciutadans espanyols que poden veure com la justícia s’encarrega de condemnar a gent que investiga crims en lloc de condemnar a qui els fa. L’actor principal és el tribunal suprem espanyol, així com tots els mitjans de comunicació que han anat informant d’aquest tema.

Considero absurd que una persona que es dedica a investigar la desaparició de més de 100.000 persones sigui privada d’exercir la seva professió durant 11 anys, quan no ha fet res dolent, al contrari.

Mar Miral Cuevas (4t ESO C)

Enllaç de la notícia

Uganda debatrà en el seu parlament la pena de mort pels homosexuals


Un projecte de llei a Uganda està contemplant la pena de mort per als homosexuals que siguin “reincidents”. Aquest fet ha provocat dures crítiques internacionals. A més molts dels donants internacionals han amenaçat en tallar el finançament del país en cas que es convertís en llei això. La homosexualitat té molt mala fama als països africans, ja que es considera un mal costum europea. La homosexualitat és il·legal en 37 països africans i pocs africans confessen la seva tendència sexual per por d’anar a la presó o perdre el seu treball.

Els actors d’aquest conflicte són el govern d’Uganda, els partís homòfobs i varis grups parlamentaris, per altra banda els governs internacionals també són actors que intenten ajudar als homosexuals. Les víctimes són els homosexuals. Les causes d’aquest conflicte són la mala fama de la homosexualitat a Àfrica, ja que està molt mal vist. No s’estan garantint els drets i les llibertats humanes fonamentals.

Jo opino que aquesta llei de pena de mort per als homosexuals és una llei horrible, els homosexuals tenen els mateixos drets que els altres, i són iguals. No tindria que ser il·legal. És per això que els països internacionals han de treballar per fer veure la realitat de la situació.

Sara Sicluna 4t-D

dimarts, 7 de febrer del 2012

Tragèdia futbolística a Egipte


Dimecres, 1 de Febrer, a la ciutat de Port Said (Egipte), després d’un partit de futbol de la lliga egípcia, els seguidors de l’equip local, que va guanyar per tres a un, van saltar al camp i van començar a perseguir alguns dels jugadors de l’equip contrari.

Fins al moment s’han registrat 73 morts i centenars de ferits.

Els actors d’aquest conflicte són clarament els seguidors de tots dos bàndols.
Els exaltats de Al Ahli (equip visitant), també coneguts com Diables Vermells, ja s’han enfrontat en altres casos amb les forces de seguretat egípcies.
Probablement, les causes d’aquest conflicte tinguin relació amb aquests enfrontaments anteriors al partit.

La meva opinió sobre aquest conflicte és que s’hauria de respectar millor el tercer pilar per la pau (Drets Humans).
Està clar que Egipte té un greu problema de drets humans, fins al punt que un simple partit pugui provocar la mort de 73 morts i centenars de ferits.

Sílvia Martorell (4t ESO C)

enllaç amb la notícia: http://www.elperiodico.com/es/noticias/deportes/partido-egipto-acaba-con-muertos-centenares-heridos-1378664

dilluns, 6 de febrer del 2012

La Lliga Àrab es retira de Siria abans de l’augment de la violència.

La Lliga Àrab va suspendre la seva missió d’observadors en Siria a causa de l’augment de la violència el 28 de gener. Els ciutadans pateixen molt la situació perillosa , molts civils que participen manifestacions van morir per part de les forces de seguretat. Una delegació ha anat a Nova York per a intentar aconseguir el suport de ONU, però Rússia l’ha refusat. La Lliga Àrab no va poder garantir el mínim de protecció de civils, l’oposició va acusar la participació de mancances a Iran.

La població civil és la víctima. Els actors són la Lliga Àrab , els grups siris opositors(CNS, CCL...). La causa del conflicte és que les protestes contra el govern siri ha durat uns 10 mesos. L’absència dels drets constitucionals i la corrupció política són les causes principals de les protestes. Els civils utilitzen manifestacions per demostrar el seu descontent, i el govern utilitza exèrcits per pressionar-los. Els pròxims dies hi ha hagut un previsible augment de la violència.

El govern de qualsevol país ha de millorar el sistema polític, i ha d’intentar de proporcionar bones condicions de vida i la població civil. Així, es disminuiria la possibilitat de conflicte a causa del factor interior, i els ciutadans viurien en un sistema més feliç i menys dol.

Tingting He   4tD ESO