dimarts, 8 de novembre del 2011

Activistes sirians assetjats a tot el món



Imad Mauhalhel viu a Espanya i s’ha manifestat davant l’ambaixada de Síria a Madrid. El juliol de 2011, el seu germà Aladdin Mauhalhel va estar detingut i el van obligar, mitjançant tortura, a identificar el seu germà entre els altres participants. El 29 d’agost el van tornar a detenir i va ser obligat a trucar a Imad per demanar-li que deixés d’assistir a les protestes. Des de llavors no s’ha tornat a tenir informació sobre Aladdin.

Malek Jandali va abandonar Síria en 1994, ara viu als EUA. El 23 de juliol va assistir a una manifestació a favor de reformes davant la Casa Blanca, a Washington. Dies després, a Síria, el seu pare va ser emmanillat i portat a la força a casa, on també era la mare. Van ser colpejats, i l’única resposta que van obtenir va ser: “Això és el que passa quan el seu fill es burla del govern”.

No són els únics casos. Més de trenta activistes en vuit països afirmen haver sofert intimidació per part de funcionaris diplomàtics.En molts casos, els manifestants davant les ambaixades de Síria han sigut filmats o fotografiats. A més les famílies de diversos d’aquests activistes han estat atacades per forces de seguretat.Això és una altra mostra de que el govern de Síria no tolera opinió dissident. La societat siriana té tot el dret a gaudir de llibertat d’expressió i reunió.

Com podem observar, hi ha unes víctimes molt clares, la societat de Síria. Ja visqui a Síria, a Madrid o on sigui.Els actors, en aquest cas els que haurien de fer justícia, no fan més que mal per a que la gent no es queixi sobre Síria.Una clara violació dels drets humans. Tothom té dret a expressar-se, i això ha de ser així.En aquests dos casos es pot observar perfectament, dues persones en altres llocs del món, donant la seva opinió manifestant-se, i només per això, els filmen o fotografien i contacten amb les seves famílies per a torturar-les, amb la finalitat que la gent no es manifesti més.

Jo crec que amb això no aconseguiran res, o no haurien d’aconseguir res.Tothom hauria de fer l’impossible per a que això no seguis així, ja que és una injustícia.En el cas d’Imad, que detenen el seu germà per a aconseguir que no es manifesti, i després d’això ja no tornen a saber més d’ell, la família té por que hagi mort a causa de la tortura. Creieu que es manera de viure preocupat per si han pogut matar el teu germà, després de torturar-lo només per expressar-se?En el segon cas, Malek es manifesta, i per això, colpejant al seu pare i a la seva mare. Creieu que es manera de viure, preocupant-se si pel que penses la teva família pot ser danyada?

Laia Soler Izquierdo (4t ESO A)

6 comentaris:

  1. Amb això que l’ambaixada de Síria, li digui a l’Aladdin que truqui al seu germà i deixi les manifestacions, ja sigui amb tortura com a càstig… això no és humà, les manifestacions són fetes, per persones que no estan a favor del govern, entre altres coses. Un altre cas, com el del Malek, és el de maltractar a altres persones, per manifestar-se. Això de les manifestacions, és una protesta pacífica, no s’ha de respondre amb actes violents. Per exemple, nosaltres ens manifestem, per qualsevol cosa, haurien de matar-nos, apallissar-nos, o altres coses? No, ens tindrien que escoltar i no fer actes violents.

    ResponElimina
  2. Els fets que s’estan produint a Síria violen completament algun dels drets humans. El que es encara més injust és que aquestes persones estan sent perseguides arreu del món només per expressar el que pensen. Imad Mauhalhel i Malek Jandali s’estaven manifestant de forma pacífica en tot el seu dret d’expressar el suport per el que ells creien correcte.

    El ser castigat més o menys directament és intolerable. Ja que ningú no té cap dret de decidir sobre la teva persona i la teva opinió.

    ResponElimina
  3. La Sandra i el Carlos van ser detinguts per part de l’exèrcit colombià, suposadament, per formar part d’una guerrilla que aterreix Colòmbia, les FARC. Els soldats de l’exèrcit colombià van abusar sexualment de la Sandra. És una mica fort que les autoritats colombianes no creguin la declaració de la parella i a més és molt impactant que l’estat no doni cap ajuda a aquests joves, després del que han patit. Crec personalment, que en el segle XXI i en un país, que si bé, no és un país dels més rics, tampoc és tan subdesenvolupat, que es permeti aquesta violació tan forta dels drets humans em sembla una barbaritat. Aquestes dones i, fins i tot, nenes que pateixen aquests abusos són víctimes i per tant haurien de ser ajudades per l’estat i això sorprenentment no passa. M agradaria acabar el meu comentari amb un article extret de la Cort Constitucional de Colòmbia i que a més encapçala la notícia, diu així: “La violència sexual contra la dona és una pràctica habitual, extesa, sistemàtica i invisible en el conflicte armat de Colòmbia”, això ho diu la Cort Constitucional de Colòmbia. De veritat, sense comentaris.

    ResponElimina
  4. Creiem que tothom té dret a expressar-se i donar la seva pròpia opinió.
    És una gran injusticia que els governants maltractin o no compleixen els drets humans de les persones i familiars per no compartir les mateixes opinions.
    Aquestes persones es manifesten esperant canvis i l'únic que reben són preocupacions i problemes per la seva pròpia salut o per la de la seva família.
    Els alts funcionaris haurien de respectar els civils de Síria i castigar als maltractadors.

    ResponElimina
  5. A Síria, hi ha una dictadura, la de Bashir Al Assad, que està fent una repressió brutal als ciutadans sirians que volen democràcia. A les notícies veiem dia rere dia, que hi ha hagut morts a Síria, perquè hi ha hagut manifestacions dels ciutadans sirians per la llibertat, que per desgràcia no en tenen, i les forces de l’estat els han atacat en aquest marc de repressió que hi ha al país asiàtic. La llibertat és un dret humà que s’està negant als sirians, fins i tot, els Estats Units els ha dit que això, de la repressió, s’ha d’ acabar. Ahir vaig veure a la televisió, que la Lliga Àrab ha decidit expulsar Síria d’aquesta organització (la Lliga Àrab és com la Unió Europea,però, dels països àrabs) que té l’objectiu d’ assegurar millors condicions, garantir el futur i complir els desitjos i expectatives de tots els països àrabs. Per desgràcia, és normal que a les dictadures hi hagi repressió a un mateix país, però, que persegueixin a la família dels ciutadans d’aquell país que ara viuen a l’ estranger i que es manifesten per aconseguir la llibertat i la democràcia pel seu país, mai ho havia vist i em sembla gravíssim.

    ResponElimina
  6. Els actors podríem dir que són els governs que no permeten la llibertat d'expresió,i torturen a les famílies intentant conseguir dades dels que s'expressen. En aquest cas Imad i Malek són víctimes de la dictadura que es viu a Síria i sol es volen rebel·lar contre aquesta forma de govern per aconseguir un país millor i lliure de dictadures. Encara que el govern els vol deixar a ells com els actors per haver-se rebel·lat. Una de les causes d'aquests successos és que no hi ha democràcia, i els dictadors pensen que poden fer al que volen, ja que creuen que ningu els traurà el poder, a causa de que és un territori geoestratègic, ja que està situat geogràficament al costat d' israel i pensen que si intenten que no hi hagui una dictadura hi haura conseqüencies negatives.

    ResponElimina